Als medicijn tegen de Fear of Missing Out (het gevoel iets belangrijks te missen of niet bij te horen als je niet online bent) is er de JOMO: de Joy of Missing Out. Het bewustzijn dat de voortdurende stroom foto’s, posts en tweets je maar al te vaak weghoudt van datgenen wat werkelijk belangrijk is en wat je werkelijk gelukkig maakt: een goed gesprek, een goed boek, echt samen zijn met je partner, et cetera.

Steeds meer verblijfsaccommodaties bieden een weekeind aan waarin de mobiele telefoons worden ingeleverd en de wifi ontbreekt. Het kuuroord van Valkenburg biedt een driedaags detox-arrangement aan waarmee je lichaam en geest ontgift van de gehele digitale wereld. “Voel u bevrijd na een paar dagen digitaal detoxen”, aldus het bedrijf. Ook kasteel Slangenburg speelt in op de behoefte naar rust, regelmaat en menselijk contact. Op ‘wifivrij.nl’ staan Nederlandse vakantiehuisjes en B&B’s zonder Wifi. En de website van Digitaldetoxholidays biedt zelfs een wereldwijd overzicht van luxe resorts waar je offline kunt zijn en waar wordt gegarandeerd dat er geen mobiele ontvangst, geen telefoon, geen tv en geen wifi aanwezig is. ‘Disconnect to Reconnect’ is het motto. Wie het zich niet kan permitteren om dagenlang onbereikbaar in een ecolodge op een tropisch eiland te zitten kan natuurlijk ook gewoon de telefoon uitzetten of thuislaten als hij of zij er een weekeindje helemaal uit wil.

https://www.thermae.nl/hotel/arrangementen/3-daagse-digitale-detox-kuur/

http://wifivrij.nl/

https://www.gelderlander.nl/achterhoek/digitaal-detoxen-op-kasteel-slangenburg~a1a80c9d/

http://digitaldetoxholidays.com/

Related Articles

Stedelijke huiskamers gezocht

Het is makkelijker dan ooit om je te verschansen in je eigen sociale bubbel. Je boodschappen laat je bezorgen, een…

De wereld verandert sneller dan ooit …

‘De wereld verandert sneller dan ooit’. Dat horen we vaak, ook als het gaat om vrijetijd en toerisme, bijvoorbeeld op…

De achtertuin als onze wereld

Amper een maand geleden was voor velen van ons de wereld nog onze achtertuin. We hadden mogelijk al een leuke…

Goed bezig met toerisme?

Toerismebeleid betekende tot voor kort Economie. Geld in het laadje. Stimuleren. Meer bezoekers, langere verblijfsduur en meer bestedingen was jarenlang…